Vepřové se žampiony a s nivou
Suroviny
600 g vepřové kýty
100-150 g sýra Niva
60 g šunky (šunkového salámu)
160 g sterilovaných žampionů
1 větší pórek
2-3 lžíce smetany ke šlehání
olej
pepř
sůl
čerstvá paprika na ozdobení
Postup
Při přípravě tohoto jídla se nejdříve rozhodneme, jakou zvolíme přílohu. Na výběr máme chléb, pečivo, brambory nebo rýži. Pokud zvolíme rýži nebo brambory, začneme s jejich přípravou. Dále si nakrájíme maso na hranolky asi velikosti malíčku, nastrouháme či jemně nasekáme nivu, pokrájíme pórek (kolečka), šunku (proužky) a sterilované žampiony (plátky). Na pánvi si rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm zprudka a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme k masu šunku, pórek a žampiony. Vše chvíli osmahneme, přidáme nastrouhanou nivuz a případně zjemníme smetanou. Při podávání zdobíme na talíři kolečky čerstvého pórku nebo proužky papriky. Také část nastrouhané Nivy lze použít na ozdobení masa.
Poznámky:
Nejužším místem tohoto receptu jsou sterilované žampiony, protože konzerva žampionů zůstane načatá a zbytek žampionů bude třeba rychle spotřebovat na přípravu jiného jídla. Pokud by se vám stalo, že budete mít chuť žampiony nějak nahradit, můžete použít vlastní mražené houby. Výsledná chuť bude sice trochu jiná, ale také zajímavá. Na obrázku je toto jídlo zkombinováno se zelným salátem s křenem (viz kategorie Saláty).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 365x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové se žampiony a s nivou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!