Nakládané roštěnky
Suroviny
800-1000 g roštěnek (hovězích plátků)
sůl
pepř
olej na smažení
Nakládací směs:
3 lžíce oleje
3 lžíce solamylu
3 syrová vejce
1 lžička soli
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky kari koření
Postup
Roštěnky naklepeme a po obou stranách mírně osolíme. Použijeme-li hovězí plátky, snažíme se koupit mladší (tj. světlejší) hovězí maso. Suroviny na nakládací směs společně rozšleháme v hluboké misce. Každou roštěnku touto směsí protáhneme a potom do této směsi roštěnky naskládáme na sebe. Dbáme na to, aby byly všechny roštěnky řádně ve směsi namočené. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme dolu do ledničky, kde necháme naložené maso 1-2 dny uležet. Neuškodí občas maso obrátit a třeba i propíchnout vidličkou. Než se maso uleží, seženeme si nějakou vhodnou syrovou zeleninu na oblohu (rajčata, papriky, cibuli…). Vlastní konečná úprava maso trvá velmi krátce, takže než se do ní pustíme, musíme mít také hotovou přílohu (brambory, bramborová kaše) a nakrájenou zeleninu na oblohu či salát. Na pánvi si rozpálíme tuk (hodně), poklademe na něj roštěnky a smažíme je po jedné straně 4-6 minut (ne déle). Potom je otočíme a do pánve přilijeme zbytek směsky z naloženého masa. Hotové roštěnky klademe na připravené talíře s přílohou a na maso ještě navršíme usmaženou směsku. Pochutnáváme si s vědomím, že jde o jídlo poměrně vydatné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 547x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Nakládané roštěnky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!