Vepřenky s hořčicí a cibulí
Suroviny
750 g mletého vepřového masa
2 žemle
1 velká cibule
sůl
pepř
trochu mléka (vody) na povlhčení žemlí
1 lžička sladké mleté papriky
tuk na smažení
horčice na pomazání hotových vepřenek
(cibule, kyselá okurka)
Postup
Žemle nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem nebo vodou. Potom je přidáme k mletému masu stejně jako jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř a papriku. Vše promícháme, nejlépe rukama. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka, když je směs příliš tuhá nebo strouhanky, pokud je příliš řídká. Z takto připravené hmoty tvarujeme malé oválné karbanátky a pečeme je na rozpáleném tuku (případně bez tuku na roštu). Hotové vepřenky potíráme hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí či nakrájenou kyselou okurku. Každou vepřenku položíme na plátek veky a podáváme.
Poznámka: Je to poměrně rychlé a vhodné jako večeře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 850x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřenky s hořčicí a cibulí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!