Broskve se sněhovou čepičkou
Suroviny
850 ml zavařovaných broskví
80 g moučkového cukru
4 lžíce pomerančového či jiného sladkého likéru
1 lžička másla
2 bílky
menší špetka soli
20 g sekaných mandlí
Postup
V kastrolku svaříme 1 dl nálevu z kompotovaných broskví, likér a máslo - vaříme do zhoustnutí - hmota by měla být hustá asi jako med, aby nestékala z broskví. V této husté hmotě omočíme řeznou plochu broskve a položíme ji na alobal, plech či varnou misku tak, aby broskev byla řeznou plochou nahoru. Takto si připravíme všechny půlky broskví. Bílky osolíme a ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého šlehání přidáváme postupně moučkový cukr. Ušlehaným sněhem zdobíme půlky broskví - děláme jim jakési čepičky. Ke zdobení lze použít lžíci nebo zdobící sáček s ozdobným nástavcem. Sněhový povrch posypeme mandlemi a dáme zapéct do horké trouby. Pečeme do doby, kdy začne sněhová směs slabě hnědnout (netrvá to příliš dlouho). Podáváme ještě teplé. Je to zajímavý zákusek pro děti i dospělé (ti si k tomuto zákusku mohou dát ještě kávu).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 847x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Broskve se sněhovou čepičkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!