Trojhránky
Suroviny
125 g vařených brambor
60 g másla
60 g cukru
1 vejce
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička strouhané citrónové kůry
150 g povidel (švestkových, hruškových)
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžíce hrubého cukru
Postup
Vychladlé a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Spolu s máslem, cukrem, vejcem, moukou práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, solí a citrónovou kůrou uhněteme hladké těsto, které uložíme na 30 minut do chladničky. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3 mm a z těsta vypichujeme kolečka o průměru 6 cm. Každé kolečko potřeme uprostřed povidly (měla by být hustá, aby při pečení nevytékala) - okraje v šíři 1 cm již nepotíráme.Kolečka zvedneme nahoru a nahoře stiskneme vždy tak, aby vznikl trojhránek. Přeneseme ho na plech. Připravené trojhránky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce, posypeme hrubým cukrem a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 375x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Trojhránky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!