Trojhránky

Suroviny

125 g vařených brambor
60 g másla
60 g cukru
1 vejce
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička strouhané citrónové kůry
150 g povidel (švestkových, hruškových)
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžíce hrubého cukru

recept nemá fotografii

Postup

Vychladlé a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Spolu s máslem, cukrem, vejcem, moukou práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, solí a citrónovou kůrou uhněteme hladké těsto, které uložíme na 30 minut do chladničky. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3 mm a z těsta vypichujeme kolečka o průměru 6 cm. Každé kolečko potřeme uprostřed povidly (měla by být hustá, aby při pečení nevytékala) - okraje v šíři 1 cm již nepotíráme.Kolečka zvedneme nahoru a nahoře stiskneme vždy tak, aby vznikl trojhránek. Přeneseme ho na plech. Připravené trojhránky potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce, posypeme hrubým cukrem a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 375x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Trojhránky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist