Koňakové košíčky

Suroviny

Krokant:
100 g loupaných nasekaných mandlí
100 g hnědého cukru
1 lžíce medu
1 lžíce másla
Lanýžová hmota:
200 g mléčné čokoládové polevy
100 g sladké smetany
25 g másla
5 lžic vaječného koňaku
25 papírových košíčků


recept nemá fotografii

Postup

Příprava krokantu:
Připravíme si obdélník alobalu potřený olejem, na který budeme roztírat krokant. Mandle opražíme dozlatova na teflonové pánvi a dáme je stranou. Na pánvi rozpustíme cukr, med a máslo (mícháme) a jakmile hmota začne karamelizovat, přidáme do ní odložené mandle. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na alobal a necháme vychladnout. Potom z ní formičkou vypícháme kolečka o průměru asi 2,5 cm.
Příprava lanýžové hmoty:
Polevu rozlámeme na malé kousky a asi 35 g z celkového množství odložíme stranou. Polevu, smetanu a máslo necháme za stálého míchání přejít varem a dáme zchladnout. Ztuhlou lanýžovou hmotu našleháme elektrický šlehačem a naplníme jí papírové košíčky. Uprostřed košíčku hmotu trochu promáčkneme a důlek naplníme lžičkou vaječného koňaku. Nahoru posadíme kolečko krokantu jako víčko. Zbytek polevy rozpustíme (například v mikrovlnce) a jednoduchou vlnovkou či smyčkou ozdobíme krokantové kolečko na povrchu košíčku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 997x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koňakové košíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist