Koňakové košíčky
Suroviny
Krokant:
100 g loupaných nasekaných mandlí
100 g hnědého cukru
1 lžíce medu
1 lžíce másla
Lanýžová hmota:
200 g mléčné čokoládové polevy
100 g sladké smetany
25 g másla
5 lžic vaječného koňaku
25 papírových košíčků
Postup
Příprava krokantu:
Připravíme si obdélník alobalu potřený olejem, na který budeme roztírat krokant. Mandle opražíme dozlatova na teflonové pánvi a dáme je stranou. Na pánvi rozpustíme cukr, med a máslo (mícháme) a jakmile hmota začne karamelizovat, přidáme do ní odložené mandle. Hmotu rozetřeme rovnoměrně na alobal a necháme vychladnout. Potom z ní formičkou vypícháme kolečka o průměru asi 2,5 cm.
Příprava lanýžové hmoty:
Polevu rozlámeme na malé kousky a asi 35 g z celkového množství odložíme stranou. Polevu, smetanu a máslo necháme za stálého míchání přejít varem a dáme zchladnout. Ztuhlou lanýžovou hmotu našleháme elektrický šlehačem a naplníme jí papírové košíčky. Uprostřed košíčku hmotu trochu promáčkneme a důlek naplníme lžičkou vaječného koňaku. Nahoru posadíme kolečko krokantu jako víčko. Zbytek polevy rozpustíme (například v mikrovlnce) a jednoduchou vlnovkou či smyčkou ozdobíme krokantové kolečko na povrchu košíčku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 997x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Koňakové košíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!