Citrónové jazýčky
Suroviny
3 vejce
120 g cukru krupice
125 g másla
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
40 g zázvoru
200 g hrubé mouky
Poleva:
80 g moučkového cukru
1-2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce dlouhých nudliček z citrónové kůry
Postup
Nejdříve si nastrouháme na jemném struhadle citrónovou kůru a na malé kousky si nakrájíme oloupaný čerstvý zázvor (lze i nastrouhat). Těsto připravujeme ve dvou nádobách. V jedné ušleháme vejce s 60 g cukru až vznikne hustý krém. V druhé míse šleháme máslo se strouhanou citrónovou kůrou, nadrobno nakrájeným zázvorem a zbylým cukrem až se cukr rozpustí (ve hmotě nejsou krystalky). Odvážíme si mouku a přidáváme ji po lžících do ušlehaných vajec střídavě s máslovým krémem. Lehce mícháme. Vzniklé těsto naplníme do sáčku na zdobení nebo do zdobičky, plech si vyložíme papírem na pečení a nastříkáme na něj "jazýčky" dlouhé asi 6 cm. Pečeme asi 7 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů. Upečené kousky necháme vychladnout (nejlépe na kuchyňské mřížce). Mezitím si připravíme polevu. Moučkový cukr smícháme s citrónovou šťávou a třeme, až je poleva lesklá a hustá. Z omyté citrónové kůry si nakrájíme tenké nudličky. Každý jazýček potřeme citrónovou polevou (použijeme štětec či lžičku) a ozdobíme několika tence nakrájenými proužky citrónové kůry.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 653x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Citrónové jazýčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!