Kuřecí prsa na olivách s hermelínem
Suroviny
2x kuřecí prsa
20g zelených oliv
2x cibule
3x stroužek česneku
1dcl červeného stolního vína (opravdu stačí obyčejné z krabice)
1x hermelín
3dcl kuřecího vývaru
mletý pepřsůlolej na opečení
Postup
Na hluboké panvi rozpálíme olej a postupně na něm osmažíme cibuli, česnek a naposledy přidáme olivy. Když je cibule dozlatova, vložíme na pánev omytá kuřecí prsíčka a zprudka opečeme po obou stranách.(cca 5min.)Potom podlijeme maso červeným vínem, opepříme, osolíme a pokračujeme v dušení dále dalších cca 5 minut.Když se víno téměř vypaří, podlijeme směs kuřecím vývarem a podusíme asi tak deset minut. Potom odklopíme poklici a vaříme celou směs tak dlouho dokud ze zeleniny nezůstane pouze taková řidší kaše. Potom si podélně rozkrojíme hermelín a obě ty půlky poloľíme na každý kus masa zvlášt'. Přikryjeme pánev poklicí, stáhneme oheň na minimum a počkáme až se hermelín úplně rozpustí. Potom ho pohodlně vmícháme do celé směsi.
Jako výborná příloha jsou americké brambory, nebo stačí obyčejný chléb.Poznámka:Pozor, jde pouze o dvě porce!!!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 782x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí prsa na olivách s hermelínem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!