Ježci (chrousti)
Suroviny
25 dkg mletých vlašských ořechů
25 dkg moučkového cukru
2 celá vejce
trochu citronové šťávy
Postup
Vše dobře smícháme. Zdobítkem „stříkáme“ na plech (vymazaný tukem či včelím voskem) ježky. Dáme do trouby sušit (dle receptu - hod., já to v el. troubě suším podstatně déle – nejprve asi při 70°, později při 50°). Nesmí zhnědnout. Z plechu sundáváme nožem ještě teplé, necháme uležet.
Dávka je na 2-3 plechy.
Pozn.: Osvědčilo se zdobítko ne jemné, co největší, s krajem na 4 části.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 616x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ježci (chrousti)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!