Bramborový salát Palivec
Suroviny
400 g nemoučných brambor
150 g sterilovaných kyselých okurek
200 g červených sterilovaných fazolí (bez nálevu)
1 střední cibule
100 g šunkového salámu nebo uzeného masa
vinný ocet
sůl
cukr
olej
chilli papričky
zelená petrželka
Postup
Omyté brambory uvaříme ve slupce v dobře osolené vodě. Pak je opláchneme studenou vodou a oloupeme. Spolu s okurkami a masem je nakrájíme na kostičky. Přidáme okapané fazole a nadrobno nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou (tu si připravíme smícháním 5 lžic vinného octa, soli, cukru a půl lžičky drcených chilli papriček). Vše promícháme a necháme v chladnu několik hodin uležet. Salát podáváme posypaný zelenou petrželkou a ozdobený plátky sterilovaných okurek. Může to být příloha, ale i samostatné samostatné jídlo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 888x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborový salát Palivec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!