Marinovaný kapr na grilu
Suroviny
4 porce kapra
citrónová šťáva
kousek citrónu
olej
sůl
strouhanka
zelená petrželka
Postup
Porce kapra nařízneme mělkými podélnými zářezy a vložíme do nich tenké dílky citrónu. Každý kousek kapra pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme vše chvíli odležet v chladnu. Připravené porce ryby občas obrátíme. Potom je obalíme ve strouhance smíchané s nasekanou zelenou petrželkou, pokapeme olejem a vložíme do pekáčku nebo na gril a zvolna pečeme. Jakmile jsou na jedné straně opečené, obrátíme je a opečeme i po druhé straně. Podáváme s čerstvou zeleninou, s vařeným bramborem a s kouskem citronu, který si každý na talíři na rybu vymačká. Je to jednoduché, chutné a snad i zdravé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 289x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinovaný kapr na grilu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!