Brdské rohlíčky
Suroviny
Těsto:
500 g hladké mouky
70 g tuku (máslo, hera)
250 ml mléka
20 g droždí
70 g cukru
špetka soli
1 vejce
mák či sezamové semínko
máslo na potření
Postup
Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku a z ní vykrajujeme trojúhelníčky, které narolujeme do tvaru rohlíčku, trochu stočíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Rohlíčky potom obtiskneme v máku nebo sezamovém semínku. Pečeme je v troubě rozpálené na 220 stupňů. Když jsou dozlatova upečené, potřeme je rozpuštěným máslem. Jsou dobré samotné, ale lze je nabídnut jako přílohu i k pomazánkám nebo k salátům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 608x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brdské rohlíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!