Brdské rohlíčky

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
70 g tuku (máslo, hera)
250 ml mléka
20 g droždí
70 g cukru
špetka soli
1 vejce

mák či sezamové semínko
máslo na potření


recept nemá fotografii

Postup

Ze surovin na těsto vypracujeme klasické kynuté sladké těsto. Droždí rozdrobíme do vlahého mléka smíchaného se lžičkou cukru a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Odvážíme si hladkou mouku, přidáme do ní špetku soli, celé vejce, mléko se vzešlými kvasnicemi a vlahý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho přikryté utěrkou kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku a z ní vykrajujeme trojúhelníčky, které narolujeme do tvaru rohlíčku, trochu stočíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Rohlíčky potom obtiskneme v máku nebo sezamovém semínku. Pečeme je v troubě rozpálené na 220 stupňů. Když jsou dozlatova upečené, potřeme je rozpuštěným máslem. Jsou dobré samotné, ale lze je nabídnut jako přílohu i k pomazánkám nebo k salátům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 539x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brdské rohlíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist