Zajímavý chlebíček
Suroviny
30 g droždí
150 ml vlažné vody
350 g hladké mouky
půl lžíce soli
2 vejce
150 g tvrdého sýra
100 g šunky nebo šunkového salámu
4 lístky čerstvé šalvěje
2 lžíce olivového oleje
Postup
Droždí rozdrobíme a rozmícháme s trochou vlahé vody. Do odvážené mouky přimícháme sůl, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme rozpuštěné droždí. Posypeme je trochou mouky a necháme ho chvíli, až se na jeho povrchu začnou dělat bublinky (asi 10 minut). Potom postupně přidáváme vlahou vodu, jedno vejce a olivový olej a zpracujeme těsto. Těsto musí být pěkně hladké, potom z něj vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho kynout.
Sýr nakrájíme na malé kostičky (nebo nastrouháme na hrubém struhadle), šunku nebo šunkový salám na jemné proužky a šalvěj jemně nasekáme. Vše vmícháme do těsta a vytvoříme z něj podlouhlý bochánek, který přeneseme na tukem vytřený plech. Necháme ho však ještě asi 15 minut kynout. Potom smícháme druhé vejce se lžící vody a bochánek jím potřeme. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 30 minut.
Vychladlý bochánek krájíme na tenké chlebíčky. Dají se podávat samostatně, ale vítané budou také jako příloha k jednoduchým salátům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 187x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zajímavý chlebíček
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!