Šumavský nákyp s brusinkami
Suroviny
800 g jablek
150 g pískového cukru
8 lžic zavařených brusinek (rybízu)
3 vejce
2 lžíce másla
3 lžíce mouky
tuk na vymazání
100 g piškotů
moučkový cukr na posypání
Postup
Omytá a oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, posypeme pískovým cukrem a přidáme okapané zavařené brusinky. (Stačí i rybíz, zavařený jako brusinky nebo rybízový kompot.) Žloutky smícháme s moukou, vmícháme do nich tuhý sníh z bílků a spojíme vše se směsí jablek, cukru a brusinek. Formu na nákyp vymažeme tukem, vysypeme drcenými piškoty a rozetřeme do ní připravenou směs na nákyp. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení rozdělíme nákyp na porce a posypeme moučkovým cukrem. Ze zbylé kompotové šťávy připravíme dětem k nákypu dobrou ovocnou limonádu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 387x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šumavský nákyp s brusinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!