Šumavský nákyp s brusinkami

Suroviny

800 g jablek
150 g pískového cukru
8 lžic zavařených brusinek (rybízu)
3 vejce
2 lžíce másla
3 lžíce mouky
tuk na vymazání
100 g piškotů
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Omytá a oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, posypeme pískovým cukrem a přidáme okapané zavařené brusinky. (Stačí i rybíz, zavařený jako brusinky nebo rybízový kompot.) Žloutky smícháme s moukou, vmícháme do nich tuhý sníh z bílků a spojíme vše se směsí jablek, cukru a brusinek. Formu na nákyp vymažeme tukem, vysypeme drcenými piškoty a rozetřeme do ní připravenou směs na nákyp. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení rozdělíme nákyp na porce a posypeme moučkovým cukrem. Ze zbylé kompotové šťávy připravíme dětem k nákypu dobrou ovocnou limonádu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 387x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šumavský nákyp s brusinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist