Hovězí sekaný biftek
Suroviny
(pro 4 osoby)
500 g mletého libového hovězího masa
1 houska
2 cibule (200 g)
1 lžíce másla
1 vejce
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
4 lžíce oleje na pečení
Postup
Housku namočíme ve vodě a vymačkáme. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět. Máčenou housku dáme do mísy, přidáme k ní sklovitou cibuli, mleté maso, vejce, sůl a pepř, vše dobře promícháme a vytvarujeme bifteky. Druhou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na trošce oleje je zprudka osmažíme dozlatova za stálého obracení. Pak ji vyjmeme a dáme do tepla. Zbývající olej dáme na pánev a zahřejeme. Opékáme v něm bifteky z každé strany asi 4 – 5 minut (na druhých 5 minut teplotu snížíme). Biftek má být na povrchu křupavý a uvnitř šťavnatý a ještě trochu růžový. Do vypečené šťávy přidáme trochu vody nebo vína a nalijeme ji na bifteky. Zdobíme osmaženými kolečky cibule.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 747x
Komentáře receptu Hovězí sekaný biftek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!