Kulajda
Suroviny
300 g čerstvých hub
1.5 l vody
sůl
půl lžičky kmínu
600 g brambor
2 dl smetany
1 lžíce polohrubé mouky
4 vejce
kopr (čerstvý nebo sterilovaný)
ocet
Postup
Houby očistíme a nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Obojí dáme vařit do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Nakonec polévku ochutíme nasekaným koprem a rozklepneme do ní vejce, která za stálého míchání necháme "srazit". Podle chuti můžeme přidat ocet.
Poznámky:
Tato polévka má množství "krajových" variant, takže je možné, že znáte i jiný způsob přípravy. Každopádně lze leccos změnit podle vlastní chuti a možnosti. Například houby lze použít i sušené (povaříme je předem ve vodě nebo v mléce), je možné použít i méně vajec (pokud právě nemilujete vaječné nitky v polévce, stačí i jedno). Pozor při dochucení octem, aby se polévka nesrazila! Přidáváme ho po kapkách a pouze do polévky odstavené ze zdroje tepla.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 840x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kulajda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!