Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem
Suroviny
180 g hladké mouky
140 g másla
3 vařené žloutky
90 g moučkového cukru
70 g mletých loupaných mandlí
1 lžíce rumu
Krém:
150 g másla
100 g čokolády
50 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
moučkový a vanilinový cukr na posypání
Postup
Změklé máslo rozetřeme s cukrem a s jemně nastrouhanými vařenými žloutky, přidáme rum, mleté mandle a promícháme. Směs vložíme do odvážené mouky, rukama vypracujeme těsto a necháme ho krátce v chladnu odpočinout. Na pomoučené pracovní ploše ho vyválíme na plát a vykrajujeme z něj srdíčka. Pečeme je v hodně předehřáté troubě (asi 250 stupňů), jakmile začnou na okraji růžovět, vyndáme plech z trouby, sušenky z něj sesuneme na čistý vál nebo na prkénko a necháme na rovné ploše vychladnout. Vychladlá srdíčka spojujeme krémem a před podáváním je pocukrujeme. Možná obměna je u poloviny srdíček vykrojit vnitřek ještě menším srdíčkem. Čokoládový krém "vykukující" tímto otvorem je zajímavým zpestřením tohoto cukroví. V tomto případě však většinou zvolíme trochu větší vykrajovací formičku na základní tvar srdíčka.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 521x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mandlová srdíčka s čokoládovým krémem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!