Chlebové řízky
Suroviny
8-10 tenkých krajíčků chleba
100 g krájeného gothajského salámu
100 g krájeného eidamu
plnotučná hořčice
1-2 vajíčka
hladká mouka
100 ml piva
strouhanka
olej na osmažení
Postup
Tyhle řízky jsou vzpomínkou na kulinářské pokusy na vysokoškolských kolejích. Tam bývalo hluboko do kapsy a občasné vylepšení dostupných surovin přišlo vždycky vhod. Hlavně když se našla ochotná ruka, která potom umyla pánev, ve které se řízky smažily.
Na tyto řízky si vybíráme spíše tenčí krajíčky staršího chleba. Po jedné straně je tence potřeme hořčicí, na to položíme plátek měkkého salámu a na to plátek sýra. Takto připravený krajíc přepůlíme, spíchneme párátkem a pak obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném se skleničkou piva a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do červena. A co k tomu Dopít načaté pivo, přidat kyselou okurku nebo nakládanou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Další inspirace:
Místo piva lze samozřejmě na rozředění vajíčka použít mléko, vykoná nám stejnou službu, jen chuť řízků se bude trochu lišit. Do vajíčka lze také přidat nasekané bylinky (na koleji samozřejmě k dispozici nebyly). I s náplní chlebů lze improvizovat - prostě přemýšlejte, jakou by ta která náplň měla chuť. A pokud máte k dispozici fritovací hrnec, použijte ho. A při jídle pozor na zrádná párátka!!!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 939x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Chlebové řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!