Anýzové oválky
Suroviny
150 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
120 g másla
100 g mletých ořechových jader
1/2 lžičky tlučeného anýzu
1 vejce
1 žloutek
1 lžíce citrónové šťávy
hladká mouka na vyválení
marmeláda
Punčová poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce červeného punče
Postup
Do misky si odvážíme mouku a moučkový cukr, přidáme změklé pokrájené máslo, ořechová jádra, anýz, vejce, žloutek, citrónovou šťávu a rukama vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie nebo do mikroténového sáčku a necháme ho asi jednu hodinu odležet v chladnu. Potom ho na lehce pomoučeném vále vyválíme v silnější plát, formičkou vykrajujeme oválky a překládáme je na lehce vymaštěný plech. Upečeme je v troubě rozehřáté až na 250 stupňů. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou nebo krémem a po zaschnutí polijeme punčovou polevou polevou.
Příprava polevy:
Do prosátého moučkového cukru přidáme červený punč a pilně vařečkou třeme, až poleva zhoustne.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 759x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Anýzové oválky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!