Anýzové oválky

Suroviny

150 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
120 g másla
100 g mletých ořechových jader
1/2 lžičky tlučeného anýzu
1 vejce
1 žloutek
1 lžíce citrónové šťávy
hladká mouka na vyválení
marmeláda

Punčová poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce červeného punče

recept nemá fotografii

Postup

Do misky si odvážíme mouku a moučkový cukr, přidáme změklé pokrájené máslo, ořechová jádra, anýz, vejce, žloutek, citrónovou šťávu a rukama vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie nebo do mikroténového sáčku a necháme ho asi jednu hodinu odležet v chladnu. Potom ho na lehce pomoučeném vále vyválíme v silnější plát, formičkou vykrajujeme oválky a překládáme je na lehce vymaštěný plech. Upečeme je v troubě rozehřáté až na 250 stupňů. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou nebo krémem a po zaschnutí polijeme punčovou polevou polevou.
Příprava polevy:
Do prosátého moučkového cukru přidáme červený punč a pilně vařečkou třeme, až poleva zhoustne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 759x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Anýzové oválky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist