Šťavnaté kuřecí řízky
Suroviny
4 kuřecí prsní řízky
100 g tence krájeného česnekového boku
sůl, pepř
strouhanka
hladká mouka
1 vajíčko
150 ml mléka
citrón
Postup
Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a velmi lehce (nejlépe přes mikrotenový sáček nebo přes folii) je naklepeme. Osolíme je po obou stranách a trochu i opepříme. Každý rozklepaný kuřecí plátek poklademe dvěma plátky česnekového boku a paličkou lehce přiklepneme plátek uzeného boku ke kuřecímu plátku. Pokud máme pocit, že nebude držet, můžeme si pomoci i párátkem, ale většinou to není třeba. Takto připravené kuřecí řízky obalujeme v trojobalu tj. v hladké mouce, vajíčku rozšlehaném v mléce s trochou soli a ve strouhance. Strouhanku po obou stranách řízku dobře přitiskneme a tím i zpevníme spojení masa a plátků česnekového boku. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, a to těsně před podáváním. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Před podáváním položíme na každý řízek plátek z dobře omytého citronu, můžeme dozdobit listy hlávkového salátu
Varianty:
Místo česnekového boku lze samozřejmě použít i anglickou slaninu nebo případně i jinou vhodnou uzeninu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 781x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šťavnaté kuřecí řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!