Masová řezanka s cuketou
Suroviny
500 g vepřového masa
1 vajíčko
1 lžička maizeny
3 cibule
200 g cukety
4 lžíce kečupu
1- 2 lžíce sojové omáčky
1 zelená paprika
(1 feferonka)
sůl
chilli koření
olej
(houby)
Postup
V misce si rozmícháme celé vajíčko se špetkou soli a lžičkou maizeny. Vepřové maso nakrájíme na hranolky velikosti malíčku, přidáme do misky a vše dobře promícháme. Takto naložené maso necháme odležet v chladnu asi 2 až 3 hodiny. Další úprava jídla je poměrně rychlá - stačí na ni půl hodiny. Nejdříve si nakrájíme všechny suroviny - cibuli na půlkolečka, cuketu na tenčí hranolky, papriku na proužky, (houby na plátky, feferonku na proužky). Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm maso a potom přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, kečup, sojovou omáčku a trochu chilli koření. Promícháme a necháme asi 10 minut podusit. Podle potřeby dosolíme. Podáváme s rýží, ale stačí také chléb.
Poznámky:
Feferonka a použití většího množství koření zvýší ostrost jídla - nemáme-li rádi, můžeme vynechat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 008x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Masová řezanka s cuketou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!