Jemný tvarohový koláč

Suroviny

200 g hladké mouky
130 g másla
1 žloutek
1 lžíce citrónové šťávy
hladká mouka na vyválení těsta

Náplň:
300 g měkkého tvarohu
2 lžíce rozinek
3 vejce
100 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Do mouky přidáme nasekané změklé máslo a žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce vychladit (bude se nám s ním dále lépe pracovat). Potom je rozválíme na pomoučeném vále na kulatý plát ve velikosti koláčové formy (počítáme s tím, že těsto bude i na šikmých okrajích formy). Formu vytřeme tukem, těsto do ní za pomoci válečku přeneseme, vtlačíme do okrajů a přebytečné těsto odřízneme. Potom koláčový korpus v předehřáté troubě asi 10 minut zapečeme. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň - tvaroh rozetřeme ze žloutky, přidáme opláchnuté rozinky a podle chuti citrónovou šťávu a cukr. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Touto tvarohovou směsí naplníme předpečený korpus a dáme ho znovu dopéct do trouby.
Praktické poznámky:
Nemáme-li s pečením tohoto koláče zkušenosti, připravíme si tvarohovou náplň radši předem, abychom mohli korpus plnit hned po prvních 10 minutách zapečení. Zůstane-li nám kousek těsta, můžeme ho znovu rozválet a vykrojit z něj tvary, kterými ozdobíme povrch tvarohové náplně. Koláč bude samozřejmě na pohled zajímavější.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 105x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný tvarohový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist