Králík na koření
Suroviny
Zadek a hřbet králíka
50 g slaniny
6 zrnek celého pepře
6 zrnek nového koření
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 velká cibule
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce oleje
alobal
Postup
Slaninu nakrájíme na klínky a králičí maso jimi prošpikujeme. Česnek utřeme nebo prolisujeme, přidáme rozemletý pepř a nové koření, drcený kmín, majoránku, jemně nastrouhanou cibuli, asi lžíci citrónové šťávy a sůl a dobře promícháme. Touto směsí potřeme králíka, pokapeme ho olejem, zabalíme do alobalu a necháme v chladničce alespoň 12 hodin rozležet. Potom maso vložíme zabalené v alobalu do pekáče z varného skla a pečeme v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Asi po 30 minutách králíka vyjmeme z alobalu - pozor, rozbalujeme velmi opatrně, abychom se neopařili horkou párou!!!. Maso vrátíme do pekáče, podlijeme šťávou, která uvízla v alobalu a pečeme dále doměkka. V případě potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem. Hotové maso rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. Také jakýmkoliv sezónním zeleninovým salátem nic nezkazíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 019x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na koření
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!