Játra se žampiony a pórkem
Suroviny
400 g vepřových jater
3 žampiony
1 stroužek česneku
1 malý pórek
1/2 lžičky soli
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce máčeného škrobu
1/2 lžičky Glutasolu
3 lžíce sádla
Postup
Očištěná a opraná játra nakrájíme na malé tenké plátky a smícháme je s prolisovaným či utřeným stroužkem česneku a solí. Škrobovou moučku si rozmícháme se lžící vody a přilijeme k nakrájenému masu a promícháme. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Také pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozpálíme sádlo, játra na něm prudce opečeme, přidáme žampiony a pórek, zamícháme a zmírníme teplotu. Potom ke směsi přidáme sojovou omáčku, špetku Glutasolu a podle potřeby přidáme pár lžic vývaru. Vše promícháme a necháme ještě trochu prohřát. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 097x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra se žampiony a pórkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!