Jemný perník s jablky

Suroviny

4 vejce
350 g moučkového cukru
450 g hrubé mouky
1 balíček prášku do perníku
200 ml rostlinného oleje
750 g jablek
tuk a mouka na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem. Mouku promícháme s práškem do perníku, přidáme ušlehaná vejce s cukrem, olej a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme a rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 25 až 30 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy, můžeme i pocukrovat, ale není nutné, perník je dost sladký. Je jemný a díky jablkům i dlouho vláčný. Zatím se mu u nás nikdy nepodařilo ztvrdnout, byl sněden vždy o něco dříve.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 370x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemný perník s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist