Hladká Ančka
Suroviny
300 g brambor
200 g hub
200 ml mléka
1 lžíce octa
sůl
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce zakysané smetany
(1 lžíce kopru)
Postup
Do hrnce na polévku dáme vařit osolenou vodu na polévku (asi 1,5 l). Zatím si očistíme houby a nakrájíme je na kousky. Pokud nemáme čerstvé houby, použijeme zmražené, nikoliv vak sušené. Rovněž si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Houby i brambory vložíme do vařící vody a vaříme do změknutí (asi 10 minut). Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a pomalu vléváme do vařící polévky. Mícháme. Jakmile se mouka provaří, polévku odstavíme a vmícháme postupně zakysanou smetanu a ocet. Tento okamžik je pro výrobu polévky kritický, občas se stane, že se polévka srazí. Proto vmícháváme opravdu postupně. Kdo má rád kopr, může přidat ještě nasekaný kopr, kdo nemá, nemusí.
Poznámka:
Jde o téměř klasickou bílou polévku, kombinace s houbami je zajímavá. Teprve, když ji jíte, poznáte, proč se jí říká hladká - houby krásně kloužou do krku. A proč Ančka - kdoví Snad ji vynalezlo nějaké Anče…
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 157x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hladká Ančka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!