Pažitková pomazánka
Suroviny
3 sýry Lučina
1 malá majolka
1 cibule
6 lžic krájené pažitky
4 lžíce jemně nasekaných jader vlašských ořechů
2 stroužky česneku
1/2 lžičky drceného zeleného pepře
sůl
Postup
Lučiny utřeme v misce s majolkou, nasekanou cibulí, pažitkou, ořechy, lisovaným česnekem, zeleným pepřem a solí. Promícháme a mažeme na chlebíčky nebo plátky rohlíků. Ty můžeme ještě ozdobit snítkou pažitky nebo kouskem ořechu.
Poznámky:
Dnes ne příliš levnou lučinu můžeme nahradit polotučným tvarohem (asi 150 g), majolku lze nahradit bílým jogurtem. Pomazánku také nemusíme třít, můžeme ji ušlehat ve šlehači. Je potom lehká, jemná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 622x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pažitková pomazánka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!