Smažený celer
Suroviny
800 g celeru
sůl
trochu octa nebo citrónové šťávy
80 g hladké mouky
2 vejce
100 g strouhané housky na obalení
tuk na smažení
Postup
Také přemýšlíte, jak použít jen nádherný celer, který se na podzim nabízí na trhu i v regálech velkoobchodů Tady je jedna možnost…
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě okyselené a osolené vodě ho povaříme asi 6 minut. Poté celer z vody vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a plátky celeru osušíme. Obalíme je v hladké mouce, ve vajíčku rozšlehaném s trochou soli a mléka a ve strouhance (tedy klasický trojobal). Celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova - nejlépe to jde samozřejmě ve fritovacím hrnci. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a s tatarskou omáčkou nebo s jakýmkoliv dresinkem.
Poznámka: Ve skutečnosti jsem musela vařit celer trochu déle, asi 10 minut. Záleží na tloušťce plátků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 285x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažený celer
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!