Smažený celer

Suroviny

800 g celeru
sůl
trochu octa nebo citrónové šťávy
80 g hladké mouky
2 vejce
100 g strouhané housky na obalení
tuk na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Také přemýšlíte, jak použít jen nádherný celer, který se na podzim nabízí na trhu i v regálech velkoobchodů Tady je jedna možnost…
Celer oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a ve slabě okyselené a osolené vodě ho povaříme asi 6 minut. Poté celer z vody vyjmeme, necháme okapat a vychladnout a plátky celeru osušíme. Obalíme je v hladké mouce, ve vajíčku rozšlehaném s trochou soli a mléka a ve strouhance (tedy klasický trojobal). Celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova - nejlépe to jde samozřejmě ve fritovacím hrnci. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a s tatarskou omáčkou nebo s jakýmkoliv dresinkem.
Poznámka: Ve skutečnosti jsem musela vařit celer trochu déle, asi 10 minut. Záleží na tloušťce plátků.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 285x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 2) 5,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený celer


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist