Srnčí stejky s banány
Suroviny
900 g odleželé a odblaněné srnčí kýty
sůl
150 g másla
6 banánů
trochu citrónové šťávy
Na brusinkovou omáčku:
120 g kompotovaných brusinek
60 g meruňkové zavařeniny
1 lžička hladké hořčice
1 lžíce červeného vína
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy
sůl
pepř
cukr
pár kapek worchesterské omáčky
citrónová kůra
Postup
Ze srnčí kýty (odleželé a odblaněné) nakrájíme 6 silnějších řízků asi po 150 g. Lehce je naklepeme, osolíme a na tuku je po obou stranách opečeme. Upečené stejky odložíme na teplou mísu. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme, nepatrně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a prohřejeme v rozehřátém másle. Poté půlky banánů rozkrájíme do tvaru vějířku, položíme je na upečené stejky a obojí polijeme brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže, bramborové krokety.
Příprava brusinkové omáčky:
Brusinky a zavařeninu rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a omáčku dobře zamícháme. Brusinky můžeme nahradit rybízem naloženým ala brusinky.
Poznámky:
Srnčí kýtu většinou nezpracováváte příliš často, nebo alespoň mně se to tak často nestává. A tak si dejte záležet, jde o poměrně nákladnější jídlo pro slavnostní příležitosti. Krásně se hodí k zasněženému podzimnímu či zimnímu večeru. Již vás vidím, jak po dobrém jídle načínáte láhev vína…
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 459x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Srnčí stejky s banány
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!