Bramborové knedlíky

Suroviny

800 g brambor uvařených ve slupce
100 g hrubé krupice
200 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžíce octa
1 lžíce soli

recept nemá fotografii

Postup

Uvařené brambory, nejlépe ještě teplé, oloupeme a jemně nastrouháme (prolisujeme). Dáme na vál nebo do mísy, přidáme mouku, krupici, sůl, ocet a vajíčko a rukama zpracujeme na těsto. Rozdělíme na 3 díly a vytvoříme tři válečky - knedlíky. Vaříme ve velkém kastrolu. Knedlíky vkládáme do vařící osolné vody, po vložení je lehce podebereme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Od doby varu je vaříme 10 až 15 minut (záleží na velikosti knedlíků). Horké krájíme kráječem nebo nití na plátky.Poznámky:Z tohoto těsta můžeme připravovat i krokety, které smažíme (nejlépe ve fritovacím hrnci).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 423x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborové knedlíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist