Kapustové karbanátky
Suroviny
1 kapusta
200 g mletého masa
2 špekáčky (točený salám, uzené maso)
1 vejce
sůl
pepř
strouhaná houska
Postup
Kapustu spaříme v horké vodě (spařit kapustu znamená ponořit kapustové listy asi na dvě minuty do vody, která se právě začala vařit), vyjmeme a necháme okapat. Potom z ní vykrájíme silné části košťálů. Salám nebo špekáčky či uzené maso nakrájíme na větší kusy, aby se nám dobře mleto v masovém strojku. Kapustu a uzeninu na masovém strojku umeleme, do směsi přidáme mleté maso, vejce, sůl a pepř. Rukama propracujeme a ze směsi formujeme středně velké karbanátky. Povrch karbanátku obalíme ještě ve strouhané housce. Smažíme na rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme s bramborovou kaší či bramborem. Dobré jsou i studené s chlebem.
Poznámky:
Jako u všech karbanátků, lze i u těchto dost experimentovat. Někdo nedává vůbec mleté maso, pouze uzeninu nebo maso uzené.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 959x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustové karbanátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!