Restovaná kořeněná játra

Suroviny

250 g drůbežích jater
1/4 lžičky mletého zázvoru
3/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1 lžička soli
1/2 lžičky papriky
4 stroužky česneku
1 lžička citrónové šťávy
1 až 2 lžíce tuku

recept nemá fotografii

Postup

Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na kousky velikosti mandle a ochutíme je směsí koření a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut marinovat. Rozpálíme velkou pánev (o průměru asi 30 cm) a rozpustíme v ní tolik tuku, aby jím bylo pokryto dno. Když je tuk dostatečně rozpálen, vložíme do něj kousky jater. Za stálého míchání je opékáme po všech stranách. Nesmíme je opékat déle než 60-70 sekund, játra musí zůstat křupavá a křehká! Podáváme například se zeleninovou oblohou a chlebem, s rýží či těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 913x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Restovaná kořeněná játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist