Restovaná kořeněná játra
Suroviny
250 g drůbežích jater
1/4 lžičky mletého zázvoru
3/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1 lžička soli
1/2 lžičky papriky
4 stroužky česneku
1 lžička citrónové šťávy
1 až 2 lžíce tuku
Postup
Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme je na kousky velikosti mandle a ochutíme je směsí koření a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme a necháme asi 15 minut marinovat. Rozpálíme velkou pánev (o průměru asi 30 cm) a rozpustíme v ní tolik tuku, aby jím bylo pokryto dno. Když je tuk dostatečně rozpálen, vložíme do něj kousky jater. Za stálého míchání je opékáme po všech stranách. Nesmíme je opékat déle než 60-70 sekund, játra musí zůstat křupavá a křehká! Podáváme například se zeleninovou oblohou a chlebem, s rýží či těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 913x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Restovaná kořeněná játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!