Preclíky I
Suroviny
600 g hladké mouky
40 g droždí
200 ml mléka
1 Hera
1 rovná lžička soli
mák na posypání
vajíčko na potření
Postup
Mléko trochu zahřejeme, přidáme do něj jednou kostku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme do ní špetku soli a nakrájíme na kousky Heru. Přilijeme kvásek a rukama zpracujeme na hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Nenecháváme kynout, ale hned tvarujeme preclíky. Těsto rozkrájíme na dílky, z každého vyválíme tenký váleček, odkrojíme kousek a zakulatíme preclík. Část rozšlehaného vajíčka vlijeme na mělký talířek, na jiný talířek nasypeme mák. Každý preclík nejdříve z jedné strany lehce namočíme ve vajíčku a potom v máku. Pečeme na tukem vytřeném plechu až do okamžiku, kdy preclíky začnou růžovět. Jsou křehké, dobré a pokud je nikdo hned nesní, vydrží i několik dní.Místo máku je také můžeme sypat solí a kmínem nebo sezamovými semínky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 526x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Preclíky I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!