Guláš pro Václava

Suroviny

600-800 g václavek (nebo směs jiných hub)
100 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl
kmín
majoránka
mletá sladká paprika
2 lžíce kečupu
2-3 krajíce staršího chleba
sádlo

recept nemá fotografii

Postup

Houby očistíme a pokrájíme. Nemáme-li k dispozici václavky, lze použít i směs hub, ale václavky by v ní přesto neměly chybět, protože dodávají tomuto guláši neopakovatelnou chuť. V kastrolu si rozpálíme sádlo (stačí 2-3 lžíce), zpěníme na něm pokrájenou cibuli a vložíme na ni nakrájené houby. Osolíme, přidáme špetku kmínu a majoránky, rozetřený česnek, vše promícháme a nechám osmahnout. Jakmile houby pustí vodu, přidáme drobné kostičky slaniny, ztlumíme příkon energie a slaninu necháme rozpustit. Poté přidáme dvě lžíce sladké mleté papriky a hned i dvě lžíce kečupu, promícháme a podlijeme horkou vodou nebo vývarem tak, aby houby nebyly zcela ponořené. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí. Mezitím si nastrouháme chléb bez kůrky, ke konci dušení jím zasypeme omáčku a promícháme. V případě potřeby ještě přilijeme vodu nebo vývar a vaříme za stálého míchání ještě 15 minut. Nejvhodnější přílohou je čerstvý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 799x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš pro Václava


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist