Houby smažené v těstíčku
Suroviny
500 g čerstvých hřibovitých hub
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
1 lžička soli
olej na smažení (fritování)
Postup
Smažit můžeme zdravé a pevné hřibovité (a jedlé) houby. Houby očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na plátky asi 3-4 mm silné. Z mouky, vajec, mléka a soli ušleháme vidličkou hladké těstíčko. Na pánvi nebo ve fritovacím oleji rozpálíme tuk, houby namočíme do těstíčka a osmažíme rychle po obou stranách. Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou. Kdo má rád, může přidat i tatarskou omáčku. Je to rychlé a chutné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 219x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Houby smažené v těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!