Opilá buchta
Suroviny
4 vejce
8 lžic cukru
5 lžic oleje
18 lžic polohrubé mouky
5 jablek střední velikosti
15 kakaových piškotů
3 lžíce rumu
1 lžíce prášku do pečiva
půl lžičky soli
máslo na vymazání formy
Postup
Oloupaná jablka rozdělíme na osminky, zbavíme jádřinců a podusíme na pařáku asi 10 minut. Jablka by se neměla rozpadat!! Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme 4 žloutky, pak 8 rovných lžic cukru krupice, půl lžičky soli, 5 lžic oleje a postupně přidáváme 16 lžic polohrubé mouky promíchané s práškem do pečiva. Formu (nebo remosku) vytřeme kouskem másla, vysypeme 2 lžícemi polohrubé mouky a nalijeme do ní polovinu těsta. Povrch poklademe kakaovými piškoty namočenými v rumu, zalijeme druhou polovinou těsta a poklademe osminkami jablek (širší stranou nahoru). Pečeme asi 20 minut v troubě zahřáté na 200 stupňů.
Poznámka: Chceme-li tento moučník připravit pro děti, pokapeme piškoty místo rumem ovocnou šťávou (například rybízovou, malinovou apod.). Nenajdete-li ve vašem supermarketu kakaové piškoty, můžete použít jakýkoliv perník s čokoládovou polevou i bez a nakrájet ho na kousky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 542x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Opilá buchta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!