Domácí knedlíčky do polévky
Suroviny
2 cibule
2 lžíce másla
150 g bílého pečiva
100 g vařené šunky
2 vejce
1 lžíce sekané zelené petrželky
100 ml mléka
sůl
špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup
Cibuli oloupeme, jemně posekáme a v pánvi ji necháme na rozehřátém másle zesklovatět. Pečivo nakrájíme na tenké plátky, šunku na kostičky. Šunku přidáme k cibuli a krátce opečeme. Pečivo promícháme s vejci, petrželkou a směsí cibule a šunky. Ke knedlíkové hmotě přidáme vlažné mléko, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Navlhčenýma rukama vytvarujeme knedlíčky. Do varu uvedeme dostateční množství osolené vody a knedlíčky do ní vložíme. Necháme jednou přejít varem a pak na malém ohni vaříme 15 minut. Podáváme je třeba se zeleninovým vývarem.
Jinou variantou jsou tzv. paštikové knedlíčky. Stačí na ně 2 lžíce krupice, 2 lžíce paštiky (játrové, mandlové) a jedno vajíčko. Všechny suroviny promícháme, máme-li zelené bylinky, můžeme je jemně posekat a také přidat. Vznikne poměrně hustá hmota, ze které vytvarujeme knedlíčky. Zavaříme je do vroucí polévky a vaříme asi 10 minut. Přípravu knedlíčků si můžeme zjednodušit tím, že mokrou lžičkou vykrajume z připravené hmoty noky a vkládáme je do vroucí tekutiny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Domácí knedlíčky do polévky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!