Švestková povidla
Suroviny
1 kg švestek
500 g želírovacího cukru Speciál (2:1)
šťáva z jednoho citronu
4 lžíce slivovice
Postup
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme je. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryté je ponecháme v klidu 3-4 hodiny. Potom je přivedeme k varu a prudce vaříme za stálého míchání 4 minuty. Přidáme slivovici. Naplníme do horkých, dobře vymytých a osušených sklenic a neprodyšně je uzavřeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 271x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Švestková povidla
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!