Kavkazský džuveč
Suroviny
1 balíček zmraženého leča (nebo čerstvé papriky a rajčata)
2 cibule
5 vařených brambor
500 g vepřového masa
100 g dušené rýže
mletá paprika
pepř
sůl
zelená petrželka
sádlo
Postup
Uvaříme si brambory a podusíme rýži (s výhodou ale použijeme i zbytky těchto surovin od jiného jídla). Brambory nakrájíme na tenčí kolečka a rozdělíme je na dvě poloviny. Papriky a rajčata nakrájíme na nudličky, cibuli také, promícháme a necháme zvlášť. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a opečeme v rozpáleném sádle.Vyjmeme ho ze šťávy a dáme stranou na talíř. Do šťávy přilijeme asi půl sběračky vody a povaříme ji. Rýži nasypeme na rozpálený tuk, smícháme se zelenou petrželkou, hodně zasypeme paprikou a důkladně promícháme. Na dno tukem vytřené zapékací misky poklademe polovinu plátků brambor, nasypeme polovinu směsi zeleniny, na ní dáme rýži, maso a druhou část zeleniny a končíme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme šťávou z masa a pečeme v troubě dozlatova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 002x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kavkazský džuveč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!