Slavnostní kuře

Suroviny

1 kuře
50 g slaniny
100 g másla
olej
pepř
sůl
1 cibule
5 žampionů
100 g drůbežích jater

recept nemá fotografii

Postup

Kuře dobře omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme připravené porce kuřete, v základu je opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a v troubě pečeme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Krátce podusíme, do vzniklé šťávy dáme na plátky nakrájené žampiony a kousky drůbežích jater. Ještě jednou trochu podusíme. Podáváme s bramborem nebo s rýží, porce masa přeléváme šťávou s žampiony a játry.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 557x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slavnostní kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist