Slavnostní kuře
Suroviny
1 kuře
50 g slaniny
100 g másla
olej
pepř
sůl
1 cibule
5 žampionů
100 g drůbežích jater
Postup
Kuře dobře omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme připravené porce kuřete, v základu je opečeme po obou stranách, mírně podlijeme a v troubě pečeme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Krátce podusíme, do vzniklé šťávy dáme na plátky nakrájené žampiony a kousky drůbežích jater. Ještě jednou trochu podusíme. Podáváme s bramborem nebo s rýží, porce masa přeléváme šťávou s žampiony a játry.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 557x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slavnostní kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!