Brokolice se španělskou omáčkou
Suroviny
600 - 800 g brokolice
sůl
Na omáčku:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 cibule
zelená petrželka
1 červená paprika
1 bobkový list
vývar (z kostky)
150 g vařeného masa
150 g šunky
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
1 sklenka červeného vína
mletý pepř
sůl
Postup
Brokolici opláchneme, rozdělíme na růžičky a podusíme v troše osolené vody. Měkkou slijeme, osušíme, rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.
Příprava omáčky:
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme posekanou zelenou petrželku, nakrájenou papriku, bobkový list a vše zalijeme trochou vývaru. Rozšleháme, uvedeme do varu a přidáme na nudličky nakrájené maso (vepřové, kuřecí) a šunku, rajčatový protlak (nebo kečup), víno a krátce povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně i trochou cukru. Před podáváním nezapomeneme z omáčky vyjmout bobkový list.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 966x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brokolice se španělskou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!