Zelňáky
Suroviny
1 cibule
300 g kysaného zelí
300 g brambor
10 g mouky
2 vajíčka
sůl
bílý mletý pepř
muškátový oříšek
4 lžíce oleje
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kysané zelí slijeme a také pokrájíme. Brambory omyjeme, oloupeme a syrové nastrouháme. Potom je v misce smícháme se zelím, cibulí, moukou a vajíčky. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou muškátového oříšku. Promícháme. V pánvi rozpálíme olej a polévkovou lžící nebo malou naběračkou do něj sázíme hromádky, které rozetřeme do tvaru placiček. Ty z obou stran smažíme dozlatova. Podáváme je například s nakrájenými osminkami rajčat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 407x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelňáky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!