Holandský cuketový koláč
Suroviny
100 g másla
1 šálek cukru krupice
2 vejce
1 šálek pomerančového džusu
2 šálky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky nového koření
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
2,5 šálku hrubě strouhaných cuket
1 šálek rozinek
1 šálek sekaných ořechů nebo mandlí
Postup
Máslo utřeme s cukrem a vejci a postupně přidáváme džus, mouku promíchanou s práškem do pečiva, špetku soli, koření, nastrouhané cukety (trochu z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu přes kousek látky), rozinky a ořechy. Těsto dobře promícháme a pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané koláčové formě při teplotě asi 190 stupňů po dobu zhruba 45 minut. Koláč by se měl na okrajích oddělovat od formy nebo můžeme zkusit, zda se těsto nelepí na párátko či špejli. Na vychladlý koláč je možné použít některou z polev. Na obrázku je použita citronová poleva a koláč je ozdoben plátky pomeranče a lístečky meduňky.
Poznámka:
Na tento moučník lze zpracovat i starší (větší) cukety. Z nich samozřejmě odstraníme poměrně tvrdou slupku a semena!! A pozor, jde o voňavou, ale kalorickou dobrotu, rozdělte se o ni!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 124x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Holandský cuketový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!