Plněné cuketové soudečky
Suroviny
1 větší cuketa (500-600g)
2 stroužky česneku
80 g anglické slaniny
2 cibule
2 lžíce másla
2 žampiony
2 velká rajčata
1 rohlík
mletý pepř
oregano
olej
zelená petrželka
(100 g tvrdého sýra)
Postup
Z cukety odstraníme oba kraje a překrájíme ji na špalíčky o výšce asi 3-4 cm. Vnitřek špalíčků vydlabeme tak, aby zůstal u slupky alespoň jeden centimetr dužiny. Získanou hmotu pokrájíme na menší kousky (semena v ní ponecháme, jsou zdravá a chutná!) a promícháme ji s prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme, žampiony očistíme a také nakrájíme. Na másle všechny připravené suroviny podusíme. Když žampiony měknou, přidáme na kostičky nakrájený rohlík (žemli) a opečeme. Rajčata spaříme, oloupeme, jemně nasekáme a přimícháme ke směsi, kterou ještě osolíme, opepříme a okořeníme oreganem. Zapékací misku vytřeme tukem a vložíme do ní připravené cuketové soudečky těsně jeden vedle druhého. Každý soudeček naplníme připravenou směsí a na povrchu trochu pokapeme olejem. Zapečeme v troubě po dobu asi 20 minut. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou nebo můžeme také ke konci zapékání posypat hrubě nastrouhaným tvrdým sýrem.
Poznámky:
Obdobně lze plnit mladé cukety. V tomto případě je podélně rozřízneme na poloviny, vydlabeme a dále postupujeme obdobně. Rozdíl je pouze ve "tvaru" cuket.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 825x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněné cuketové soudečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!