Rybí filé v sójové omáčce
Suroviny
800 g rybího filé
100 g cibule
3 stroužky česneku
20 ml octa
20 ml sójové omáčky
10 g cukru
40 ml citrónové šťávy
sůl
5 g chilli koření nebo 4 chilli papričky
40 g stolního oleje
Postup
Rybí filé naporcujeme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladnu. Zatím si nakrájíme cibuli, oloupeme česnek, nakrájíme chilli papričky. Na pánvi si rozpálíme olej a porce filé v něm prudce po obou stranách opečeme. Rybu vyjmeme a na oleji osmahneme cibuli, chilli papričky a prolisovaný česnek. Když je cibule měkká, přidáme tři lžíce vody, cukr, sójovou omáčku, ocet a sůl a vše zamícháme. Rybu potom vrátíme do pánve a dusíme do měkka. Podáváme například s bramborovou kaší, ale stačí i chléb.
Poznámka: Na obrázku je praktická ukázka toho, jak se příliš tenké plátky filé při úpravě tohoto jídla rozlámou na menší kousky. Nebo je to neobratnost kuchařky Ale i tak je to dobré. Je to taková "čína" z filé...
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 167x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí filé v sójové omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!