Rybí karbanátky
Suroviny
800 g filé
2 cibule (šalotky)
1 lžíce másla
250 ml mléka
100 g pečiva (veka, rohlíky)
3 vejce
1 lžíce sekaného kopru
sůl
pepř
olej na smažení
Postup
Šalotku oloupeme, nadrobno posekáme a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Pečivo namočíme asi na 10 minut do mléka. Potom je vymačkáme a rozmixujeme se šalotkou, na kostky pokrájeným rybím filé, vejci, koprem, petrželkou, solí a pepřem. Z hmoty rukama vytvarujeme asi 6 karbanátků. Vytvarované karbanátky můžeme lehce ještě obalit ve strouhance, kterou dobře přitiskneme. Karbanátky osmažíme na pánvi na oleji. Podáváme na listech salátu s plátky jablek, banánu a kolečky cibule. Dobré jsou také s bramborovým salátem.
Obměny:
Místo kopru a zelené petrželky lze použít 3 lžíce nadrobno pokrájených lístků meduňky nebo estragonu. Jindy zase můžeme do rybí směsi přimíchat vařenou a najemno nastrouhanou mrkev nebo na malé kostičky nakrájené jablko. Kdo má rád česnek, může vmíchat i prolisovaný stroužek česneku..
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 380x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí karbanátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!