Rybí karbanátky

Suroviny

800 g filé
2 cibule (šalotky)
1 lžíce másla
250 ml mléka
100 g pečiva (veka, rohlíky)
3 vejce
1 lžíce sekaného kopru
sůl
pepř
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Šalotku oloupeme, nadrobno posekáme a na rozehřátém másle necháme zesklovatět. Pečivo namočíme asi na 10 minut do mléka. Potom je vymačkáme a rozmixujeme se šalotkou, na kostky pokrájeným rybím filé, vejci, koprem, petrželkou, solí a pepřem. Z hmoty rukama vytvarujeme asi 6 karbanátků. Vytvarované karbanátky můžeme lehce ještě obalit ve strouhance, kterou dobře přitiskneme. Karbanátky osmažíme na pánvi na oleji. Podáváme na listech salátu s plátky jablek, banánu a kolečky cibule. Dobré jsou také s bramborovým salátem.
Obměny:
Místo kopru a zelené petrželky lze použít 3 lžíce nadrobno pokrájených lístků meduňky nebo estragonu. Jindy zase můžeme do rybí směsi přimíchat vařenou a najemno nastrouhanou mrkev nebo na malé kostičky nakrájené jablko. Kdo má rád česnek, může vmíchat i prolisovaný stroužek česneku..

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 380x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist