Myslivecká rýže
Suroviny
60 g slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
200 g červených paprik
3 lžíce oleje
1/2 balíčku mražené směsi pod svíčkovou
1 lžička koření "divočinka"
500 ml masového vývaru
250 g rýže (dlouhozrnné)
2 lžíce červeného vína
sůl
pepř
Postup
Slaninu nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Papriky rozpůlíme, odstraníme semeník se stopkou, omyjeme je a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, slaninu, cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět. Přidáme papriky, mraženou zeleninu pod svíčkovou, koření divočinku a dusíme dále asi dvě minuty. Potom vše zalijeme masovým vývarem a uvedeme do varu. Rýži propláchneme a přidáme ji k zelenině. Snížíme teplotu a vše dusíme přikryté na mírném ohni asi 15 minut. Občas zamícháme. Osolíme, opepříme a okořeníme červeným vínem. Podáváme jako samostatný pokrm.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 101x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Myslivecká rýže
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!