Bublanina orient

Suroviny

1 balíček směsi Řezy orient
500 g višní (třešní)
7 lžic oleje
300 ml vody
tuk a mouku na vytření plechu

recept nemá fotografii

Postup

Jde o rychlou a chuťově zajímavou bublaninu. Vyplatí se jí péct tehdy, když máme přebytek ovoce (v tomto případě višní nebo tmavých třešní) a k dispozici Orient řezy v prášku. Nejdříve si odstraníme stopky z višní, opláchneme je a necháme okapat. Těsto si připravíme podle návodu na obalu - sypkou směs nasypeme do mísy, přidáme 7 polévkových lžic oleje a 300 ml vody a vařečkou promícháme, až vznikne hladké těsto. To nalijeme na plech nebo do většího pekáče, který jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně jej rozetřeme a poklademe višněmi. Pečeme v troubě při 200 stupních. Bublanina je většinou hotová tehdy, když se mírně začíná oddělovat od okrajů plechu či pekáče. Ověříme si to také zapíchnutím špejle do středu moučníku. Pokud je špejle po vyjmutí suchá, můžeme ji vyjmout z trouby. Po zchladnutí bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 878x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina orient


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist