Pikantní kuřecí maso
Suroviny
500 g kuřecího masa (nejlépe prsíčka)
100 g šunky (šunkového salámu)
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžíce kečupu
půl lžičky soli
1 lžička worchesteru
1 větší cibule
5 lžic oleje
Postup
Kuřecí maso nakrájíme asi na půlcentimetrové hranolky. Také šunku nebo šunkový salám si nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme si ji nadrobno. Na pánvi nebo v kastrolu si rozpálíme olej a nakrájené kuřecí maso na něm za stálého míchání opečeme. Trvá to asi 5 minut. Přidáme šunku, zaprášíme paprikou a zamícháme. Po zpěnění tj. asi za 2 minuty přidáme kečup, sůl a worchester. Opět zamícháme a asi po dalších dvou minutách přidáme jemně nakrájenou cibuli a podlijeme dvěma lžíce teplé vody. Promícháme, minutu či dvě podusíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou je rýže či bramborová kaše a zeleninový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 065x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní kuřecí maso
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!