Králík na bazalce

Suroviny

1,5 kg králičího masa (i s kostmi)
sůl
mletý pepř
1 lžíce bazalky
2 stroužky česneku
olej
4 cibule
2 mrkve
4 natě řapíkatého celeru
300 ml červeného vína
300 g zeleného hrášku
čerstvá nať bazalky

recept nemá fotografii

Postup

Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi oleje, sušené bazalky, prolisovaného česneku a mletého pepře. Ponecháme v chladnu alespoň dvě hodiny. Mezitím si připravíme hrubě nasekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky (předem jsme je zbavili tenké blány na povrchu). Porce králíka prudce opečeme na oleji, přidáme všechnu zeleninu a také ji opečeme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a maso podáváme posypané sekanou čerstvou bazalkou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.Poznámka: Lze připravovat i z kuřecího masa (vyzkoušela jsem vykostěná kuřecí stehna) a chutná to také moc dobře (ovšem trochu jinak než klasické kuřecí maso).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 916x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na bazalce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist